ERGYNATAL, van kinderwens tot geboorte

Januari, de eerste maand van het nieuwe jaar. Traditioneel een mooi moment om goede voornemens te maken en uitdagende doelen te stellen. Wie weet bent u in 2022 wel van plan om uw gezin uit te breiden!
In dat geval wilt u alles in het werk stellen om een gezond kindje te verwekken en te verwelkomen. Maar wist u dat u dan nú al moet stilstaan bij de voedingsstoffen die u inneemt?

In verwachting? Meer voedingsstoffen nodig!

Tijdens de zwangerschap staat voeding centraal voor de gezondheid van mama en kindje.  Want wanneer u in verwachting bent of borstvoeding geeft, hebt u heel wat meer voedingsstoffen nodig. Uw kindje haalt namelijk vitaminen, mineralen en sporenelementen uit uw reserves.

Daarom moet u specifieke voedingsstoffen extra innemen, al van vóór de zwangerschap, tot u stopt met borstvoeding geven. Zo raden de volksgezondheidsautoriteiten (HAS, Volksgezondheid Frankrijk) aan om supplementen met vitamine B9 (of foliumzuur) te nemen in de 4 weken voor en de 8 weken na de conceptie. Want als u foliumzuursupplementen neemt, verhoogt u uw folaatstatus. Hebt u als moeder een lage folaatstatus, dan neemt het risico op neuralebuisdefecten toe voor de ontwikkelende foetus. In Frankrijk zien we die defecten bij 1 geboorte op 1.000.  Neem dagelijks 400 µg foliumzuur – minstens 1 maand vóór en tot 3 maanden na de conceptie – om uw folaatstatus te boosten.

Wilt u aan kindjes beginnen, bent u in verwachting of hebt u al een baby’tje? Nutergia is er voor u met ERGYNATAL. 

ERGYNATAL voor gemoedsrust tijdens uw zwangerschap

Tijdens uw zwangerschap en wanneer u borstvoeding geeft, hebt u 33 % meer vitamine B2, zink en jodium nodig; 40 % meer vitamine C en zelfs 50 % meer vitamine B9, koper en ijzer. Voor bepaalde voedingsstoffen verdubbelt de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid zelfs voor zwangere vrouwen – denk maar aan vitamine A (Source : Anses).

Voedingssupplement ERGYNATAL is bijzonder rijk aan vitamine B, C en D, zink, ijzer en jodium.

  • Zink draagt bij aan een normale vruchtbaarheid.
  • Vitamine B9 ondersteunt de groei van de moederweefsels tijdens de zwangerschap, en de normale aanmaak van bloed. Extra foliumzuur (vitamine B9) verhoogt de folaatstatus van de moeder.
  • IJzer bevordert de normale vorming van rode bloedlichaampjes en hemoglobine.
  • Vitamines B2, B3, B5, B6, B9, B12 en C, ijzer en magnesium beperken de vermoeidheid.
  • Vitamines B9, B12 en D, ijzer en zink zijn belangrijk voor het celdelingsproces.

 Aanbevolen gebruik: 2 capsules per dag tijdens de maaltijd.

> Meer weten over dit product...

Product Pluspunten

  • Zonder allergenen, conserveermiddelen en kleurstoffen
  • Plantaardige capsule
  • Vitamine B9 en B12 in actieve, gemethyleerde vorm, voor betere opname