ERGYCARTIL: Ga de uitdaging aan met uw gewrichten!

Kraakbeen staat centraal als het gaat om soepele gewrichten

In onze gewrichten zijn de botten omgeven door kraakbeen, glad bindweefsel dat ervoor zorgt dat de botten over elkaar kunnen glijden. Dit kraakbeen bestaat voor het grootste gedeelte uit water en een belangrijk netwerk van vezels en eiwitten.
Schokken, trauma’s of een te zuur lichaam kunnen het kraakbeen aantasten.
Kraakbeenslijtage veroorzaakt op de lange termijn ongemakken en verminderde soepelheid.

Gewrichtsproblemen komen veelvuldig voor!

Volgens een IFOP onderzoek uitgevoerd door het Inserm, heeft 93 % van de Fransen al te maken gehad met gewrichtsongemakken. Nog verrassender is het dat jongeren ook tot deze groep behoren. Uit de studie blijkt namelijk dat een derde van de 18- tot 24-jarigen al eens last heeft gehad van hun gewrichten. Het is dus niet alleen een oudemensenkwaal!

Vooropstaat dat gewrichtsproblemen een impact hebben op de kwaliteit van het leven. Zo kunnen ze slaapproblemen veroorzaken of een weerslag hebben op de kwaliteit van de nachtrust en van invloed zijn op de vrije tijd en het beroepsleven van mensen.

Resultaten van het IFOP onderzoek “Les Français et les rhumatismes” (Fransen en reumatische pijnen) uitgevoerd door het Inserm en "Ensemble contre les Rhumatismes" (Samen tegen reumatiek)

Iets sterkers nodig?  ERGYCARTIL Fort

ERGYCARTIL Fort is een complete formule bestaande uit 12 actieve werkstoffen: vitamines, mineralen, antioxidanten en bouwstenen van gewrichten.

 • Kurkuma helpt om het locomotorische systeem, waaronder de gewrichten, te versterken.
 • Zink, koper en mangaan dragen bij om de cellen te beschermen tegen oxidatieve stress.
 • Vitamine C optimaliseert de normale aanmaak van collageen om de goede werking van het kraakbeen te garanderen. Collageen is goed voor meer dan 30 % van de totale hoeveelheid eiwitten in het lichaam. Het is van nature in grote hoeveelheden aanwezig in bindweefsels en kraakbeen.
 • Glucosamine en chondroïtine zijn bouwstenen van kraakbeen. Hyaluronzuur is een van de belangrijkste bestanddelen van de gewrichtsvloeistof die de gewrichten smeert.

Waarom is het goed om het in te nemen?

 • Versterking van de gewrichten
 • Antioxidante werking

Aanbevolen gebruik:
1 zakje per dag, om op te lossen in 1 glas water (150 ml), bij voorkeur tijdens het avondeten.

 15 dagen lang innemen.

> Meer weten over dit product...


Voor soepelere gewrichten, ERGYCARTIL Flex

ERGYCARTIL Flex bevat vitamines en sporenelementen die bijdragen aan gezonde bindweefsels zoals kraakbeen en worden gecombineerd met heermoes.

 • Heermoes of akkerpaardenstaart bevordert het behoud van soepele gewrichten, helpt om celveroudering tegen te gaan en draagt bij aan de remineralisatie van het lichaam.
 • Vitamine C optimaliseert de normale aanmaak van collageen om de goede werking van het kraakbeen te garanderen. Mangaan draagt bij aan de normale vorming van bindweefsels.
 • Koper helpt om de bindweefsels zoals het kraakbeen gezond te houden.

Waarom is het goed om het in te nemen?

 • Soepele gewrichten
 • Vorming en behoud van het kraakbeen
 • Bescherming van het kraakbeen
 • Remineralisatie  

 Aanbevolen gebruik:
3 capsules per dag tijdens de maaltijd.

 Over een periode van minimaal 3 maanden. Formaat voor 1 maand, om bij te bestellen.

> Meer weten over dit product...