ERGY D, de vitamine van de zon voor het hele gezin

Vitamine D in overvloed dankzij de zon?

Vitamine D wordt van nature door het lichaam vanuit een cholesterolderivaat aangemaakt, onder invloed van de UVB-stralen van de zon. Dagelijks 15 tot 30 minuten rechtstreekse blootstelling van het gezicht en de armen tussen april en oktober helpt 50 tot 70% van onze behoeften aan vitamine D dekken.

Welnu, een studie van het 'Institut National de Veille Sanitaire'*(Frans nationaal instituut voor toezicht op de gezondheid) toont aan dat 80% van de Franse bevolking de aanbevolen hoeveelheid vitamine D niet bereikt. De laagste concentraties worden in de winter opgetekend.

De voorraad aan vitamine D die onder de zomerzon werd vergaard, raakt tijdens deze periode met weinig zon uitgeput en kan moeilijk weer worden aangevuld. We zien dan een correlatie met de piekperiodes van neus-, keel- en ooraandoeningen.

Vitamine D kan ook via de voeding worden aangebracht (vette vis en eidooier), maar dit volstaat niet om de behoeften te dekken. De winterperiode blijft dus een risicoperiode waarin vitamine D-supplementen noodzakelijk kunnen blijken om in conditie te blijven.

*Étude nationale nutrition santé (ENNS, 2006-2007)

ERGY D : vitamine D voor het hele gezin

ERGY D is een formule die rijk is aan vitamine D3: 1 druppel dekt 100% van de Voedingswaardereferenties aan vitamine D (5 µg).

Vitamine D komt tussenbeide in verschillende belangrijke biologische functies van het lichaam.

Behalve haar welbekende rol in het behoud van stevige botten en in de normale opname en besteding van calcium en fosfor, draagt vitamine D ook bij tot de normale werking van het immuunsysteem bij kinderen en volwassenen, uiteraard voor zover de aanvoer toereikend is.

ERGY D : Vitamine D

ERGY D brengt vitamine D3 aan, uit lanoline, een natuurlijk bestanddeel van wol.

Eens geëxtraheerd wordt lanoline aan UVB-straling blootgesteld om vitamine D3 aan te maken, zoals onze huid dat doet vanuit cholesterol.

ERGY D bevat biologische koolzaadolie uit eerste koude persing, verrijkt met oxidatieremmende vitamine E voor goede bewaring. Deze olievorm wordt ideaal opgenomen, aangezien vitamine D oplosbaar is in olie.


> Meer weten over dit product...

Wanneer vitamine D innemen?

ERGY D is aanbevolen tijdens de winterperiode of bij het naderen van de winter om de normale werking van het immuunsysteem te ondersteunen dankzij de aanvoer van vitamine D.


 1 tot 5 druppels per dag in de voeding (bijvoorbeeld op een stukje brood of in een vinaigrettesaus).

1 tot 2 druppels per dag voor zuigelingen (of volgens het advies van een gezondheidsprofessional).

Product Pluspunten

  • 1 druppel = 5 µg vitamine D3 = 100% van de Voedingswaardereferenties
  • Olievorm voor optimale opname
  • Flacon met druppelteller, door iedereen gemakkelijk te gebruiken
  • Neutrale smaak
  • 1 flacon van 15 ml bevat 340 druppels = kuur van ongeveer 1 jaar met 1 druppel per dag

Nieuw!

ERGY D bestaat voortaan in meer geconcentreerde vorm: ERGY D Plus

  • 1 druppel ERGY D Plus = 20 µg Vitamine D3 = 400% van de Voedingswaardereferenties
  • Bestemd voor aangetoonde behoeften van vitamine D-supplementen, met advies van een gezondheidsprofessional voor een gepersonaliseerde dosering.
  • De optimale concentratie voor een aangepast supplement.

ERGY D Plus is niet aanbevolen voor kinderen jonger dan 10 jaar, voor hen  is ERGY D 200 IE te verkiezen.


> Meer weten over dit product...