ERGY D, de vitamine van de zon voor het hele gezin

Vitamine D, veel meer dan een gewone vitamine

In tegenstelling tot wat velen denken is vitamine D slechts bij naam een vitamine. Vandaag wordt zij immers eerder beschouwd als een hormoon, dat betrokken is bij verschillende belangrijke biologische functies in het lichaam.

Behalve haar welbekende rol in het behoud van stevige botten en in de normale opname en besteding van calcium en fosfor, komt vitamine D ook tussenbeide in de normale werking van het immuunsysteem, uiteraard voor zover de aanvoer toereikend is.

Vitamine D in overvloed dankzij de zon?

Vitamine D wordt van nature door het lichaam vanuit een cholesterolderivaat aangemaakt, onder invloed van de UVB-stralen van de zon. Dagelijks 15 tot 30 minuten rechtstreekse blootstelling van het gezicht en de armen tussen april en oktober helpt 50 tot 70% van onze behoeften aan vitamine D dekken.

Welnu, een studie van het 'Institut National de Veille Sanitaire'*(Frans nationaal instituut voor toezicht op de gezondheid) toont aan dat 80% van de Franse bevolking de aanbevolen hoeveelheid vitamine D niet bereikt. De laagste concentraties worden in de winter opgetekend.

De voorraad aan vitamine D die onder de zomerzon werd vergaard, raakt tijdens deze periode met weinig zon uitgeput en kan moeilijk weer worden aangevuld. We zien dan een correlatie met de piekperiodes van neus-, keel- en ooraandoeningen.

Vitamine D kan ook via de voeding worden aangebracht (vette vis en eidooier), maar dit volstaat niet om de behoeften te dekken. De winterperiode blijft dus een risicoperiode waarin vitamine D-supplementen noodzakelijk kunnen blijken om in conditie te blijven.

ERGY D: de vitamine D uit de natuur

ERGY D voert vitamine D3 aan uit lanoline, een natuurlijk bestanddeel van wol.

Eens geëxtraheerd, wordt lanoline blootgesteld aan UVB-straling om vitamine D aan te maken, zoals onze huid dat doet vanuit cholesterol.

ERGY D bevat biologische koolzaadolie van eerste koude persing, verrijkt met oxidatieremmende vitamine E voor een goede bewaring. Deze olievorm wordt optimaal opgenomen, aangezien vitamine D oplosbaar is in vetten.

ERGY D wordt aanbevolen tijdens risicoperiodes (in de winter), om de normale werking van het immuunsysteem te ondersteunen met de aanvoer van vitamine D.


> Verneem meer over dit product...


 1 tot 5 druppels per dag in de voeding (bijvoorbeeld op een stukje brood of in slaolie)

 1 tot 2 druppels per dag voor zuigelingen (of volgens advies van een gezondheidsprofessional).

Product pluspunten

  • 1 druppel = 5 µg vitamine D3 = 100 % van de Voedingswaardereferenties
  • Olievorm voor optimale opname
  • Flacon met druppelteller, door iedereen gemakkelijk te gebruiken
  • Neutrale smaak
  • 1 flacon van 15 ml bevat 340 druppels = kuur van ongeveer 1 jaar met 1 druppel per dag

Nieuw!

ERGY D bestaat voortaan in meer geconcentreerde vorm: ERGY D Plus

  • 1 druppel ERGY D Plus = 20 µg Vitamine D3 = 400 % van de Voedingswaardereferenties
  • Bestemd voor aangetoonde behoeften van vitamine D-supplementen, met advies van een gezondheidsprofessional voor gepersonaliseerde dosis.
  • De optimale concentratie voor een aangepast supplement.

ERGY D Plus is afgeraden voor kinderen jonger dan 10 jaar. Geef bij hen de voorkeur aan ERGY D 200 IE.


> Verneem meer over dit product...


*Étude nationale nutrition santé (ENNS, 2006-2007)