ERGYPHILUS®: maak de juiste keuze voor uw microbiota

Er bestaat een overvloed aan producten voor de microbiota: minder of meer gedoseerd, onder verschillende vormen, met uiteenlopende synergieën van stammen of één enkele stam, "hype" product of wetenschappelijk samengestelde formule... Op welke criteria moeten we steunen om een geschikt en kwaliteitsvol product te kiezen?

Aantal bacteriën:

Het aantal bacteriën wordt uitgedrukt in miljarden bacteriën per capsule of in CFU (Colony Forming Units of Kolonievormende Eenheden) en kan variëren van een paar miljoen tot honderden miljarden! Enerzijds betekent een zeer groot aantal bacteriën niet noodzakelijk een hogere werkzaamheid. Anderzijds is het wel zo dat, hoe meer bacteriën, hoe groter de kans dat een voldoende aantal de plaats waar ze inwerken (voornamelijk de darm) levend bereikt. Zo zorgt een dosis van 1 tot 10 miljard bacteriën per capsule voor een voldoende aantal bacteriën noodzakelijk voor hun effectieve werkzaamheid.

 

Diversiteit van de stammen:

Er bestaan heel veel stammen van lactobacillen en bifidobacteriën, en elk heeft zeer specifieke eigenschappen. De combinatie van verschillende stammen in hetzelfde product zorgt voor synergie en een uitgebreider werkingsspectrum.

Herkomst van de stammen:

Bacteriestammen kunnen afkomstig zijn van de mens (geïsoleerd uit de microbiota van de mens of uit moedermelk en vervolgens gekweekt) of van dieren, uit zuivel (verkregen door het maken van yoghurt en kaas) of groenten (in gefermenteerde groenten). De stammen van menselijke oorsprong zijn het meest geschikt omdat ze perfect overeenstemmen met de stammen die van nature in ons lichaam aanwezig zijn. Zij kunnen zich dus in onze microbiota beter vasthechten en ontwikkelen.

Identificatie van de stammen:

Het is belangrijk om supplementen te kiezen die geïdentificeerde en gedocumenteerde stammen bevatten, waarvan de activiteit en de veiligheid in klinische studies zijn bestudeerd en aangetoond.

Resistentie tegen maagzuur:

Voordat ze de plaats bereiken waar ze inwerken, moeten de oraal ingenomen bacteriën de mechanismen van de spijsvertering het hoofd bieden: maagzuur, spijsverteringsenzymen, galzouten... Het is daarom beter om maagsapresistente bacteriën te kiezen, die de microbiota-levend kunnen bereiken om hun werking uit te oefenen.

Adhesie aan het darmslijmvlies:

Een goede hechting aan de darmcellen is noodzakelijk om de kolonisatie van de microbiota en de interactie tussen de bacteriën en het lichaam te optimaliseren. Bovendien betekent een goede hechting aan het slijmvlies dat de bacteriën zich in de darm vasthechten en niet worden geëlimineerd.

Traceerbaarheid en stabiliteit:

Geef de voorkeur aan producten vervaardigd door deskundige laboratoria, die het ontwerp en de productie van hun producten beheersen, aan strikte kwaliteitsprocessen voldoen, en ruime ervaring hebben in de vervaardiging van voedingssupplementen. Bacteriën zijn levende micro-organismen en dus bijzonder kwetsbaar voor temperatuurverschillen. Een deel onder hen gaat dood voordat ze worden gebruikt. Verkies dus een betere stabiliteit met producten die koel bewaard worden (koelkast op 4°C).

ERGYPHILUS®, unieke synergieën van lactobacillen en bifidobacteriën, aangepast aan uw behoeften

Sinds de ontwikkeling van het assortiment ERGYPHILUS® stelt de firma Nutergia, al ruim 30 jaar expert in voedingssupplementen, synergetische formules samen met respect voor de kwaliteit van de grondstoffen.
Omdat wij het grootste belang hechten aan de kwaliteit van onze producten en het welbevinden van onze klanten, selecteren wij rigoureus de aanwezige stammen in al onze ERGYPHILUS® producten, op grond van hun eigenschappen.

Unieke synergieën van 3 tot 5 stammen: tussen 3 en 7 miljard bacteriën per capsule.

Levende, geïdentificeerde en gedocumenteerde stammen, van Europese herkomst: precies dezelfde als de stammen die van nature in het lichaam aanwezig zijn.

Gegarandeerde weerstand tegen maagzuur*: de lactobacillen en bifidobacteriën bereiken levend de plaats waar ze inwerken.

Aangetoonde adhesie aan het darmslijmvlies*: de lactobacillen en bifidobacteriën hechten zich vast aan de darmcellen om de microbiota te koloniseren.

Koel bewaard (+4°C): nodig om de overleving van de stammen en de kwaliteit van het product tot de houdbaarheidsdatum 'te gebruiken tot'/'ten minste houdbaar tot' te waarborgen.

Wij garanderen u een assortiment zonder gluten en zonder soja, samengesteld uit levende stammen aanwezig in het lichaam, zonder microcapsules.

*In- vitrostudies op eindproducten uitgevoerd door een onafhankelijk laboratorium


ERGYPHILUS = 5 unieke synergieën voor 5 aangepaste oplossingen!

ERGYPHILUS® Plus • Geef uw natuurlijke weerstand een boost1

ERGYPHILUS® Plus is samengesteld uit een unieke synergie van 4 levende stammen van rigoureus geselecteerde lactobacillen en bifidobacteriën:

 • Lactobacillus rhamnosus GG ATCC 53103
 • Lactobacillus paracasei LMG P-21380
 • Lactobacillus acidophilus DSM 21717
 • Bifidobacterium bifidum DSM 22892

ERGYPHILUS® Plus  Plus bevat ook 1vitamine C, die bijdraagt tot de normale werking van het immuunsysteem.


Aanbevolen gebruik: 2 tot 4 capsules per dag.

> Meer weten over dit product...

ERGYPHILUS® ATB • De juiste reflex om de inname van antibiotica te begeleiden

ERGYPHILUS® ATB is samengesteld uit een unieke synergie van 3 levende stammen van rigoureus geselecteerde lactobacillen:

 • Lactobacillus plantarum LMG P-21021
 • Lactobacillus rhamnosus GG ATCC 53103
 • Lactobacillus acidophilus DSM 21717

De specifieke dosering van 7 miljard bacteriën per capsule ERGYPHILUS® ATB werd wetenschappelijk bestudeerd om de inname van antibiotica te begeleiden.

ERGYPHILUS® ATB bevat ook vitamine B3, die bijdraagt tot het behoud van gezonde slijmvliezen, onder meer het darmslijmvlies


Aanbevolen gebruik: 2 tot 3 capsules per dag, op afstand (ten minste 2 uur) van het antibioticum innemen.

> Meer weten over dit product...


ERGYPHILUS Confort • Verwen uw darmen2

ERGYPHILUS® Confort is samengesteld uit een unieke synergie van 5 levende stammen van rigoureus geselecteerde lactobacillen en bifidobacteriën:

 • Lactobacillus plantarum LMG P-21021
 • Lactobacillus rhamnosus GG ATCC 53103
 • Bifidobacterium longum DSM 16603
 • Lactobacillus acidophilus DSM 21717
 • Bifidobacterium bifidum DSM 22892

ERGYPHILUS® Comfort bevat ook ²vitamine B3, die bijdraagt tot het behoud van gezonde slijmvliezen onder meer het darmslijmvlies.


Aanbevolen gebruik: 2 tot 4 capsules per dag.

> Meer weten over dit product...

ERGYPHILUS® Fem • Formule voor uw intiem comfort

ERGYPHILUS® Fem is samengesteld uit een unieke synergie van 5 levende stammen lactobacillen en bifidobacteriën, die rigoureus geselecteerd werden:

 • Lactobacillus acidophilus DSM 21717
 • Lactobacillus gasseri LMG 26661
 • Lactobacillus rhamnosus GG ATCC 53103
 • Bifidobacterium bifidum DSM 22892
 • Lactobacillus fermentum CECT 5716

ERGYPHILUS® Fem bevat ook 3vitamine B2, die bijdraagt tot het behoud van gezonde slijmvliezen, onder meer het vaginale slijmvlies.


Aanbevolen gebruik: 2 tot 4 capsules per dag.

> Meer weten over dit product...

ERGYPHILUS® Kinderen • Hun immuniteitssch

ERGYPHILUS® Kinderen is samengesteld uit een unieke synergie van 3 levende stammen lactobacillen en bifidobacteriën, die rigoureus geselecteerd werden:

 • Lactobacillus rhamnosus GG ATCC 53103
 • Lactobacillus fermentum CECT 5716
 • Bifidobacterium infantis DSM 24687

Vitamine D3 is ook noodzakelijk voor het groei en de ontwikkeling van skelet bij het kind.
Het bijdraagt tot de normale werking van hun immuunsysteem.


Aanbevolen gebruik:
1 zakje per dag oplossen in een warme zuigfles.
Vanaf de geboorte tot 6 jaar.

> Meer weten over dit product...