ERGYSTIMYL • Geef uw immuunsysteem na de zomer een boost

Loop vooruit op de winter…

De zomer loopt ten einde, we zijn net terug van vakantie en de winterkou lijkt nog ver weg … Toch is dit het juiste moment om ons natuurlijke afweersysteem voor te bereiden op het winterweer, dat er vaak sneller aan komt dan we denken!

Getraind immuunsysteem = efficiënter immuunsysteem!

Ons immuunsysteem bestaat uit 2 delen, de aangeboren immuniteit en de adaptieve of verworven immuniteit.
Het adaptieve immuunsysteem beschikt over een geheugenonderdeel: de lymfocyten, afweercellen, zijn in staat om ziekteverwekkers te herkennen en in het geheugen op te slaan om beter te kunnen reageren op een nieuwe, soortgelijke aanval. Tot voor kort werd gedacht dat alleen het adaptieve immuunsysteem over zo’n geheugenonderdeel en dus het vermogen om zich aan te passen beschikte…
undefined

Recente wetenschappelijke ontdekkingen hebben echter aangetoond dat de cellen van de aangeboren immuniteit na herhaalde aanvallen van ziekteverwekkers ook een krachtigere reactie kunnen genereren bij latere verstoringen. Het immuunsysteem zou dus net zo werken als de spier van een sporter: hoe beter hij getraind wordt, hoe beter de prestaties zijn die hij levert! Dat is het concept van getrainde immuniteit.

Maar dat is nog niet alles! Bepaalde actieve voedingsbestanddelen zouden in staat zijn de training van de immuuncellen in werking te zetten. Zo zou het mogelijk zijn om het immuunsysteem goed voor te bereiden dankzij de inname van de juiste voedingsstoffen …

Bronnen: Netea M.G. et al. “Defi ning trained immunity and its role in health and disease.” Nat Rev Immunol. 2020
Rusek, P. et al. “Infectious Agents as Stimuli of Trained Innate Immunity.” Int. J. Mol. Sci. 2018

ERGYSTIMYL: mijn immuunsysteem is er helemaal klaar voor!

ERGYSTIMYL is de gloednieuwe formule van het laboratorium Nutergia die het afweersysteem op ideale wijze voorbereidt. De unieke en krachtige synergie van ERGYSTIMYL bevat een combinatie van:

  • Paddenstoelen die traditioneel worden gebruikt in de Chinese en Japanse geneeskunst: reishi, shiitake en maitake;
  • Gezuiverde bètaglucanen uit gist;
  • Propolis die algemeen bekend staat om zijn weldadige eigenschappen;
  • Vitamine C en zink die bijdragen aan de normale werking van het immuunsysteem.

Waarom is het goed om het in te nemen?
ERGYSTIMYL kan worden ingenomen wanneer de winter voor de deur staat, om de immuniteit te bevorderen en te trainen.

> Meer weten over dit product...


 Aanbevolen gebruik:
2 à 3 capsules per dag, gedurende 1 maand.

Voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar.
Niet aanbevolen voor personen met een voorgeschiedenis van allergieën voor bijenkorfproducten (propolis) en personen met een auto-immuunziekte.
Het advies van een beroepsbeoefenaar uit de gezondheidszorg is aanbevolen voor zwangere en zogende vrouwen.

Meer informatie

Bètaglucanen zijn lange polysacharideketens die zeer vaak voorkomen bij micro-organismen in het planten- en schimmelrijk. In het bijzonder zijn bètaglucanen aanwezig in de celwanden van gisten, van bepaalde algen en bacteriën, in bepaalde graangewassen (gerst, haver, rogge) en in tal van paddenstoelen (paddenstoelen die traditioneel worden gebruikt in Azië zoals shiitake, maitake of reishi).

Sinds enkele jaren wordt er veelvuldig onderzoek gedaan naar bètaglucanen omwille van hun bijdrage aan talloze biologische eigenschappen. Verschillende paddenstoelen die rijk zijn aan bètaglucanen worden al eeuwenlang in de geneeskunst gebruikt omwille van hun geneeskrachtige werking.