RUBRIEK NIEUWS

Nutergia ontvangt een uitmuntendheidstrofee uit handen van Mohed Altrad.

De 6de ceremonie van de 'Champions', georganiseerd door de 'Chambre de Commerce et de l'Industrie' (Kamer van Koophandel en Nijverheid) van het Departement Aveyron, vond op donderdag 29 september in de hoofdplaats Rodez plaats. Tijdens deze plechtigheid werd Antoine Lagarde, algemeen directeur van het Laboratorium Nutergia beloond met een uitmuntendheidsprijs. Hij ontving deze prijs uit handen van Mohed Altrad, in 2015 verkozen tot 'Wereldondernemer van het jaar'.

"Ik ben onder de indruk van uw bedrijf, uw geestdrift en uw energie, waaraan ik een hoge waarde toeken", drukte Mohed Altrad Antoine Lagarde op het hart bij de overhandiging van de prijs.

"Uw humanisme heeft ons vanavond sterk geraakt. Het is een buitengewone eer om de prijs uit uw handen te mogen ontvangen", antwoordde Antoine Lagarde.

Een bijzonder emotierijke avond dankzij de uitzonderlijke aanwezigheid van M. Altrad, die zijn unieke en opmerkelijke levensloop schetste evenals zijn humanistische visie op het ondernemingsleven.
Een grote les in eenvoud, bescheidenheid en elegantie die de 400 aanwezige genodigden op deze avond diep ontroerde.

Projecten

Causse en Diège: de bouw begint

De bouw van het nieuwe laboratorium op de site van Causse en Diège vervolgt zijn verloop.

De aanbestedingsfase is afgerond. De 25 bedrijven die in aanmerking komen, zijn overwegend uit de regio afkomstig. Zij beantwoorden precies aan ons veeleisend bestek voor het volledige contract.

Het project is immers uniek en technisch vernieuwend omdat het voorrang geeft aan bioklimatische architectuur • met integratie in landschap en milieu: versterkte isolatie, ecologische en recycleerbare materialen, plantendak, parking onder het gebouw, elektriciteitscontract met 100% hernieuwbare energie, geringe waterlozing, enz.

De eerste bouwfase, die de structuur en de ruwbouw omvat, start zeer binnenkort.

Abonneer u op onze websites en netwerken om regelmatig op de hoogte te blijven over de vooruitgang van de werf.