Bloedsomloop

Bloedsomloop

Voeding die rijk is aan verzadigde vetten (vlees, boter, kaas…) en suiker, en arm aan vezels, is dikwijls de oorzaak van een verstoord lipidenevenwicht, dat het cardiovasculaire risico verhoogt. Het kan interessant zijn om het lichaam te helpen door plantaardige stoffen (fytosterolen, vezels…) aan te voeren die de opname van vetten en cholesterol in de darm beperken. Plaats op uw menu ook EPA en DHA, die de cardiovasculaire sterfte verlagen.* Bij de meeste volwassenen onder de 65 jaar is de opname van EPA en DHA onvoldoende!

Draag zorg voor uw bloedvaten, die bijzonder zijn blootgesteld aan de aanvallen van vrije radicalen, door op uw menu beschermende mineralen en vitaminen tegen oxidatieve stress te plaatsen (Se, Cu, Mn, vitaminen C en E), en daarnaast ook planten die specifiek gericht zijn op de veneuze tonus.

En beweeg! De spiertonus is essentieel voor de vaattonus: zo veel mogelijk wandelen, zwemmen en fietsen dus.

*Rapport de l’ANSES. Mai 2011. Actualisation des apports nutritionnels conseillés pour les acides gras. [2000,13(1) :29-36].